ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΘΩΩΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ SIEMENS

 

Σκανδαλώδης αθώωση κατηγορουμένων της SIEMENS

Του Ιακώβου Πέτρου


Τεράστιο σκάνδαλο επί του σκανδάλου των μαύρων ταμείων της Siemens, αποτελεί η πρόσφατη απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου του πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

 Οι δικαστές αυτού δικαστηρίου, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, έκριναν ότι 20 από τους 22 κατηγορούμενους πρέπει να απαλλαγούν και να αθωωθούν, από την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλες ποινικά κολάσιμες πράξεις και επιπλέον ότι πρέπει να παύσει οριστικά η σε βάρος τους ποινική δίωξη για πράξεις που έχουν τελεστεί μέχρι το 2002, λόγω παραγραφής των αδικημάτων.

 Μεταξύ των κατηγορουμένων που απαλλάχθηκαν είναι και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Ελλάδος Μιχάλης Χριστοφοράκος.

 Θυμίζουμε ότι το ελληνικό σκέλος του σκανδάλου της Siemens αφορά την δωροδοκία με πολλά εκατομμύρια ευρώ, πολιτικών προσώπων, βουλευτών, υπουργών, δικηγόρων και δεκάδων στελεχών του ΟΤΕ, κατά την περίοδο μεταξύ των ετών 1999 και 2006. Τα χρήματα προερχόταν από τα κρυφά ταμεία της Siemens και διοχετευτήκαν μέσω υπεράκτιων εταιρειών στους τελικούς αποδέκτες τους.

 Το πολύκροτο αυτό σκάνδαλο έφερε σε συγκρούσεις την εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία της χώρας μας. Όμως η διαχρονική εξέλιξη της αντιμετώπισης του σκανδάλου, κατέληξε σε συνεχόμενες ανώδυνες ποινές σε ενόχους και σκανδαλώδεις αθωώσεις όλων των κυρίως εμπλεκόμενων στην υπόθεση, με καταληκτική κορύφωση την πρόσφατη δικαστική απόφαση.

 Το σκάνδαλο της Siemens είναι ένα χαρακτηριστικό σκάνδαλο από τα πολλά που είναι αποτέλεσμα της δυσώδους πολιτικής διαφθοράς της κομματοκρατίας που ταλαιπωρεί την χώρα μας τον τελευταίο τουλάχιστον μισό αιώνα. 

 Λαμβάνοντας υπόψη αφενός ότι από τη δεκαετία του '90 ως σήμερα έχουν υπάρξει πολλές και σημαντικές συμβάσεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ μεταξύ Siemens Ελλάς και Ελληνικού Δημοσίου και αφετέρου όλη την εξέλιξη του σκανδάλου της Siemens, στον Ελληνικό Λαό έχει δημιουργηθεί ένα αίσθημα πικρίας, ανασφάλειας και κατάφορης αδικίας, που έχει να κάνει με τα γεγονότα της ασυδοσίας, την ασυλίας και την ατιμωρησίας πολλών εκπροσώπων της κομματοκρατίας σε πολλά σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει διαχρονικά στην χώρα μας.


 Όλοι οι άνθρωποι απαιτούν την διερεύνηση της αλήθειας και την απόδοση της ασφάλειας του δικαίου σε όλες αυτές της διαχρονικές παρανομίες και αδικίες που έχουν συμβεί στην χώρα μας.

 Το δίκαιο αυτό γεγονός μόνο ο Πολιτικός Φορέας του Έθνους ή «Ελλήνων Συνέλευσις» έχει δεσμευτεί νομικά να το πράξει, καθώς έχει καταθέσει τις Προγραμματικές Δηλώσεις του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τις 4 Σεπτεμβρίου 2015. 





 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια