ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αλήθεια, γνωρίζεις στ' αλήθεια τι είναι η Αλήθεια;

Αλήθεια, γνωρίζεις στ' αλήθεια τι είναι η Αλήθεια; Η Αλήθεια είναι «η έξοδος από την οντολογική λήθη και η ταύτιση της νοητικής λειτουργίας με το υπαρκτό».

Του Ορθαγόρα



Η Αλήθεια είναι μία από τις 12 αξίες του ελλάνιου αξιακού (pdf)

Ως ελλάνια αξία έχει μέσα της όλες τις 12 αξίες και ταυτόχρονα βρίσκεται η ίδια μέσα σε όλες τις 12 αξίες.

Η Αλήθεια είναι «η έξοδος από την οντολογική λήθη και η ταύτιση της νοητικής λειτουργίας με το υπαρκτό».

Θα προσπαθήσω να αναλύσω αυτόν τον ορισμό, χωρίς να σε αναγκάσω να κολυμπήσεις στα πολύ βαθιά νερά της νόησης.

Οντολογία είναι ο λόγος περί του όντος (για το ον), αλλά και ο λόγος (ο σκοπός) του όντος.

Ον είναι το υπαρκτό, αυτό που πραγματικά υπάρχει.

Το ον, το πραγματικά υπαρκτό, είναι και μέσα σου και γύρω σου. Είναι ΕΣΥ και είναι ο ΚΟΣΜΟΣ.

Άρα η οντολογία είναι ο λόγος για το υπαρκτό (για σένα και για τον κόσμο) και ο σκοπός για τον οποίον υπάρχει το υπαρκτό (ΕΣΥ και ο ΚΟΣΜΟΣ).

Οντολογικός είναι αυτός που ανήκει ή αναφέρεται στην οντολογία.

Λήθη είναι η λησμονιά, η συσκότιση της μνήμης, και άρα η νοητική ομίχλη, το σκοτείνιασμα του νου και της λειτουργίας του.

Οντολογική έξοδος από την λήθη είναι η έξοδος του όντος από την λησμονιά, από την ομίχλη, από το σκοτάδι. Η έξοδος η δική σου, αλλά και η έξοδος του κόσμου, του όντος γύρω σου. Με άλλα λόγια, η έξοδος του όλου όντος από το σκοτάδι στο φως.

Όταν ΕΣΥ είσαι βυθισμένος στην λήθη και είναι βυθισμένος στην λήθη και ο ΚΟΣΜΟΣ που σε περιβάλλει, τότε παντού επικρατεί το ΨΕΥΔΟΣ - και οι δυνάμεις του.

Ζεις μέσα σε μια ψεύτικη εικόνα του κόσμου (σε ένα ΜΑΤΡΙΞ), την οποίαν ο σκοτεινιασμένος νους σου ταυτίζει λανθασμένα με το πραγματικά υπαρκτό, με την πραγματικότητα. Και έχεις μια ψεύτικη εικόνα του εαυτού σου, την οποίαν ταυτίζεις λανθασμένα με την πραγματική ουσία σου.

Υπάρχεις, λοιπόν, και σκέφτεσαι μέσα στο ΨΕΜΑ, μέσα στο ΜΑΤΡΙΞ! Και είσαι υποχείριο των αποστατικών δυνάμεων του ΨΕΥΔΟΥΣ και του ΣΚΟΤΟΥΣ.

Σε αυτήν την σκοτεινή, την ψεύτικη υπαρξιακή κατάσταση στην οποίαν σε εγκλώβισαν οι αποστάτες, δεν έχεις καμιάν από τις ελλάνιες αξίες.

Ο σκοτεινιασμένος νους σου δεν σου επιτρέπει να νοείς ΛΟΓΙΚΑ, να προχωρείς από απόδειξη σε απόδειξη και να αποδέχεσαι το πραγματικά ορθόν και το πραγματικά υπαρκτόν.

Δεν είσαι ΕΛΕΦΘΕΡΟΣ, αλλά δούλος υποβιβασμένος σε υπαρξιακή κατάσταση ζώου.

Δεν έχεις ΑΡΕΤΗ, αλλά κινείσαι με βάση το ίδιον όφελος ή/και την (εγωιστική) έπαρση.

Δεν απολαμβάνεις και δεν αποδίδεις ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Η ΙΣΟΤΗΣ είναι ξένη προς εσένα, αφού δεν σου παρέχονται ίσες ευκαιρίες.

Δεν ζεις στην ΑΦΘΟΝΙΑ, δεν έχεις επάρκεια (υλικών και πνευματικών) αγαθών και ευκαιριών, οπότε πέφτεις σε κατάσταση ΦΘΟΝΟΥ.

Στερείσαι ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, αφού η έμφυτη ευαισθησία σου μπλοκάρεται από το σκότος, και οι παραχαραγμένες αισθήσεις σου αφήνουν να εισέλθουν εντός σου μόνον θραύσματα μιας ψεύτικης εικόνας του πραγματικού κόσμου.

Η ζωή σου δεν έχει ΑΡΜΟΝΙΑ, αφού δεν μπορείς να επεξεργαστείς και να συνδέσεις μεταξύ τους τα διαφορετικά και τα αντίθετα, ώστε να αναδυθεί εντός σου και γύρω σου το εύρυθμον όλον.

Δεν είσαι ΑΝΔΡΕΙΟΣ και ικανός να πολεμάς όταν και όπου χρειάζεται, αλλά σπαράσσεσαι από κάθε λογής φόβους, που σε παραλύουν και σε καθιστούν ευάλωτο στις διαθέσεις των αποστατών.

Δεν πορεύεσαι προς την ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ, την οποίαν επιθυμείς διακαώς αλλά ποτέ δεν την φτάνεις.

Τέλος, όπως δεν γνωρίζεις τον πραγματικό κόσμο που σε περιβάλλει, έτσι δεν γνωρίζεις και τον κόσμο μέσα σου, τον πραγματικό σου εαυτό. Δεν έχεις, δηλαδή, το ΓΝΩΘΙ Σ' ΕΑΥΤΟΝ.

Φυλακισμένος από τις αποστατικές δυνάμεις σ' ένα ΜΑΤΡΙΞ (που δημιουργεί μια ψεύτικη εικόνα του κόσμου, βυθίζοντας στην λήθη το πραγματικό υπαρκτό) και εξαναγκασμένος να αναπνέεις βαριά και δύσοσμη ομίχλη, επιτρέπεις να εισέλθουν εντός σου το ψεύδος και το σκότος και να ρίξουν ακόμα πιο θαθιά στην λήθη αυτό που ΕΣΥ είσαι πραγματικά.

Τώρα είναι η ώρα να βγεις από την λήθη (όπως βγήκε ο δεσμώτης από το πλατωνικό σπήλαιο) και ν' αναπνεύσεις, επιτέλους, τον καθαρό αέρα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ. Για να μπορέσει η νοητική σου λειτουργία να ταυτιστεί με το πραγματικά υπαρκτό.

Μην περιμένεις από τις αποστατικές δυνάμεις,με τους ψεύτικους σωτήρες, να σε βγάλουν.

ΕΣΥ και μόνον ΕΣΥ μπορείς και πρέπει να βγεις στο οντολογικό ξέφωτο, να δεις καθαρά τον εαυτό σου και τον κόσμο, και να εκπληρώσεις τον πραγματικό σκοπό (λόγο) της ύπαρξής σου που ταυτίζεται με τον πραγματικό σκοπό (λόγο) του σύνολου κόσμου.

Η δική σου έξοδος από το σκοτάδι στο φως θα φέρει στο φως και τον κόσμο.

Αλλά την έξοδο αυτήν είναι δύσκολο να την κάνεις εντελώς μόνος σου.

Χρειάζεσαι νοητικά όπλα/εργαλεία, χρειάζεσαι συμπαράσταση και ενθάρρυνση και χέρι βοηθείας από τ' αδέρφια σου που πορεύονται προς την ίδια κατεύθυνση εξόδου.

Με λίγα λόγια, ΕΣΥ χρειάζεσαι την Ε.ΣΥ. και η Ε.ΣΥ. χρειάζεται ΕΣΕΝΑ.

Για να ενώσουμε, επιτέλους, την ΔΥΝΑΜΗ μας και να πορευτούμε ελέφθεροι στο ΦΩΣ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια