ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Οι βιαστές της αθωότητας, η ψευδοπολιτεία, και το τρένο της ανάτασης

 Οι βιαστές της αθωότητας, η ψευδοπολιτεία, και το τρένο της ανάτασης

 Του Ορθαγόρα


Δεν νομίζω πως υπάρχει Έλλην που να μην έχει ακούσει, δει, διαβάσει, συζητήσει σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση του κατ' επανάληψιν βιασμού και της συστηματικής εκπόρνευσης ενός 12χρονου κοριτσιού.

Το θέμα έχει ποικίλες διαστάσεις -πολιτικές, κοινωνικές, ψυχολογικές, πολιτισμικές, κ.ά.

Στο παρόν άρθρο προσεγγίζω το ζήτημα με αφορμή τις καταγγελίες και την διεξαγωγή ερευνών για εμπλοκή αστυνομικών στην εν λόγω υπόθεση. Δεν υπεισέρχομαι σε λεπτομέρειες, καθώς τα ερευνητικά δεδομένα δεν έχουν ακόμη παγιωθεί.

Υπενθυμίζω μόνον ότι ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε για έναν αστυνομικό του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, ενώ ο δικηγόρος της μητέρας του κοριτσιού, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε ότι έχει πληροφορίες για εμπλοκή δύο αστυνομικών και ότι (σύμφωνα με την εντολέα του) στο κατάστημα του Ηλία Μίχου σύχναζαν κάποιοι άντρες της Αστυνομίας. Προσθέτω δε, ότι διερευνάται και η σχέση του Μίχου με τον συνεπώνυμό του πρώην διοικητή του Τμήματος Κολωνού.

Εξυπακούεται ότι ουδείς δικαιούται να προβεί σε αστόχαστες γενικεύσεις και να απαξιώσει συλλήβδην τους αστυνομικούς της επίμαχης περιοχής.

Ωστόσο, ουδείς επίσης μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι τα ουκ ολίγα κρούσματα διαφθοράς στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. -και μάλιστα επί δεκαετίες- εγείρουν σοβαρότατα ερωτήματα και δικαιολογούν σε μεγάλο βαθμό την απώλεια εμπιστοσύνης στον θεσμό.

Εξ ορισμού (άστυ=πόλη + νόμος/νέμω) αλλά και με βάση την Νομοθεσία, κύριο έργο της Αστυνομίας είναι η προστασία της Πολιτείας και του Πολίτη από εγκληματικές και εν γένει παράνομες ενέργειες.

Αλλά, ήδη από τις τελευταίες δεκαετίες του προηγούμενου αιώνα και στο πλαίσιο μιας γενικής στρέβλωσης της πολιτικής-κοινωνικής πραγματικότητας, το έργο αυτό κατέστη σχεδόν... πάρεργο.

Υπό την πίεση του κομματικού Κράτους της λεγόμενης Μεταπολίτευσης, που αν ξύσεις ελαφρώς την δημοκρατική μπογιά του θα δεις εύκολα τον υφέρποντα αυταρχισμό του, η Αστυνομία μετατράπηκε σε όργανο αντιδημοκρατικού ελέγχου των Πολιτών και προστασίας των συχνά παρανομούντων Αρχόντων.

Ανάμεσα στα πολλά δεινά, που έφερε αυτή η παρά φύσιν μετάλλαξη, συγκαταλέγεται και η άκρως επικίνδυνη γειτνίαση της Αστυνομίας με τον κατεξοχήν αντίπαλό της, δηλαδή τον ποικιλόχρωμο Υπόκοσμο.

Δεν είναι του παρόντος άρθρου η αναλυτική προσέγγιση τούτης της γειτνίασης, αλλά είμαι βέβαιος πως οι περισσότεροι είστε ενήμεροι για την διαχρονική εμπλοκή αστυνομικών  (εν ενεργεία και μη) σε παράνομες/εγκληματικές υποθέσεις -ναρκωτικά, τζόγος, πορνεία, ληστείες, λαθρεμπόριο, κ.λπ.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα συμπτώματα διαφθοράς και σήψης στους κόλπους των αστυνομικών αρχών αποτελούν επιμέρους αντανάκλαση της κατάστασης που χαρακτηρίζει την εντέχνως διαιρεμένη ελληνική κοινωνία σχεδόν στο σύνολό της.

Η κομματοκρατούμενη και δογματογρατούμενη ψευδοπολιτεία αδυνατεί εκ φύσεως να παράξει δίκαιο, ισονομία, αφθονία, και ευδαιμονία. Η ύπαρξή της και η διαιώνισή της εξαρτώνται στενά από την παραγωγή αδίκου, ανισότητας, φθόνου, και δυστυχίας. Εξαρτώνται, δηλαδή, από την απόλυτη απουσία ενός συγκροτημένου και εφαρμόσιμου αξιακού συστήματος.

Όπως είναι φυσικό, μέσα σε μια τέτοια ψευδοπολιτεία αφενός επικρατούν οι φαύλοι και αφετέρου φυτοζωούν πολίτες εθισμένοι στην παθητικότητα και τις αντιαξίες, υποταγμένοι στις κάθε λογής «πολιτικές ορθότητες» και «ακυρωτικές κουλτούρες», και ανήμποροι (αν όχι απρόθυμοι), παρά τα κατά καιρούς ξεσπάσματά τους, να αντισταθούν στην γενική κατρακύλα.

Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι μια τέτοια παθητική κοινωνία προετοιμάζει το έγκλημα, το οποίο ο δράστης έρχεται απλώς να διαπράξει σχεδόν εκ του ασφαλούς.

Όσον αφορά τους άρχοντες της ψευδοπολιτείας, να είστε βέβαιοι πως η απάθεια με την οποίαν παρακολουθούν την κοινωνική κατάπτωση αποτελεί φυσιολογική συνέπεια της ενεργού συμμετοχής τους στην διαδικασία αποσύνθεσης.

ΠΩΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ;

Μια τέτοια απαίτηση δεν είναι παρά αφελές νοητικό ατόπημα!

Για του λόγου το αληθές, ρίξτε μια ματιά στις διαπλεκόμενες σχέσεις κάθε Λιγνάδη, κάθε Μίχου, κάθε ξεπλυματία δημοσιοκάφρου, και κάθε ξεπουλημένου διανοούμενου με τους «επιφανείς και ευυπόληπτους» εκπροσώπους των κυρίαρχων κομμάτων και δογμάτων.

Κατόπιν, εξετάστε προσεκτικά τις σχέσεις αυτών των εκπροσώπων με τα εγχώρια και ξένα κέντρα εκπόρευσης της αληθινής ισχύος.

Αλήθεια, Συνέλληνες, περιμένετε από γνήσια τέκνα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και της Τριμερούς Επιτροπής, εμποτισμένα με καυστικό μίσος για καθετί Ελληνικό, να υψώσουν ανάχωμα στην κοινωνική, πολιτική, και πολιτισμική κατάπτωση, και να οικοδομήσουν μια Πολιτεία βασισμένη στην ελληνοπρεπή παιδεία, στις ελλάνιες αξίες και αρχές, και στους ουσιώδεις νόμους;

Ή περιμένετε από τις απαίδευτες μαριονέτες των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, που πληρώνονται για να δρουν ως βαλβίδες εκτόνωσης της οργής σας και μηχανισμοί ελέγχου της νόησής σας, να παράξουν και να διαδώσουν ορθή ενημέρωση/γνώση, ικανή να λειτουργήσει προληπτικά και αποτρεπτικά απέναντι σε φαινόμενα σαν και αυτό του βιασμού και της εκπόρνευσης μια αθώας ψυχής;

Αν ναι, τότε σας λέω: ΑΔΙΚΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.

Το ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΑΣΗΣ με τελικό προορισμό μίαν καθόλα δίκαιη, ελεύθερη, και ευδαίμονα Πολιτεία, την δική μας Πολιτεία, αυτήν που θα αγκαλιάσει τα όνειρα και τις προσδοκίες μας και θα τους παράσχει απλόχερα όλα όσα χρειάζονται για να πραγματοποιηθούν, αυτήν εντός της οποίας δεν έχουν θέση οι Μίχοι, οι Λιγνάδηδες, και οι λοιποί βιαστές της αθωότητας, αυτήν στην οποίαν άρχοντες και αρχόμενοι είναι ομόνοα αδέρφια της ίδιας συλλογικής ολότητας, ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑΣΗ...

...ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ: ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια