ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Ο συγγραφέας, η παιδική πορνογραφία και τα βοθρολύματα στα οποία άπραγοι βουλιάζουμε

 Ο συγγραφέας, η παιδική πορνογραφία και τα βοθρολύματα στα οποία άπραγοι βουλιάζουμε

Του Ορθαγόρα


 Συγκλονίστηκε, λέει, για μιαν ακόμα φορά το πανελλήνιο. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που τρίβουν τα μάτια τους και καθαρίζουν τ' αυτιά τους, για να βεβαιωθούν ότι είδαν και άκουσαν σωστά.

Πολυγραφότατος και πολυβραβευμένος συγγραφέας βιβλίων για παιδιά, εφήβους, και νέους συνελήφθη και προφυλακίστηκε για κατοχή σκληρού οπτικοακουστικού υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ουάου!

Ξαναπήραν φωτιά τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και τα Κοινωνικά Δίκτυα, και ξέρασαν την λάβα του αποτροπιασμού και της αγανάκτησης προς πάσα κατεύθυνση.

Οι εκδότες του συγγραφέα διέκοψαν κάθε συνεργασία μαζί του, μεγαλοδημοσιοκάφροι αλλά και ομότεχνοί του δήλωσαν σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι, ειδικοί αναφέρθηκαν στο λογισμικό που οδήγησε τις αρχές στην σύλληψή του, βιβλιοπώλες απέσυραν τα βιβλία του από τα ράφια τους.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι συνέλεξε τα εν λόγω βίντεο επειδή χρειαζόταν... «πρωτογενές υλικό» προκειμένου να συγγράψει σχετικό βιβλίο με «καταγγελτικό πρόσημο». Και σε αυτόν τον ισχυρισμό θα στηρίξει την υπερασπιστική του γραμμή στην επικείμενη δίκη του.

Το σοκ που υπέστησαν οι απλοί και ανυποψίαστοι Συνέλληνες το αποδέχομαι ως αληθινό και το κατανοώ -ως έναν βαθμό.

Διατηρώ όμως σοβαρότατες επιφυλάξεις για το σοκάρισμα των εκδοτών, των δημοσιογράφων, και των ομοτέχνων του Παπαθεοδώρου.

Καθώς γνωρίζω εκ των έσω το κύκλωμα του βιβλίου (ναι, περί κυκλώματος πρόκειται), σας βεβαιώ ότι οι περισσότερες τρέχουσες αντιδράσεις είναι καθόλα υποκριτικές. Σχεδόν όλοι σε αυτό το κύκλωμα γνωρίζουν τα βοθρολύματα στα οποία είναι βυθισμένο.

Οι λεγόμενοι «πνευματικοί κύκλοι», όπως και οι «καλλιτεχνικοί», είναι μονίμως διψασμένοι για χρήμα, φήμη, και... σεξ -σε όλες τις μορφές του.

Πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων, που απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα, οι εκδότες αποφασίζουν, για την έκδοση ή την απόρριψη ενός βιβλίου, με κριτήρια λογιστικά και όχι ποιοτικά. Τον δρόμο προς το τυπογραφείο και τις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκουν μόνον εκείνα τα πονήματα που υπόσχονται καλές πωλήσεις -και άρα κέρδη.

Όσοι, τώρα, συγγραφείς επιθυμούν διακαώς να εκδοθούν και να προβληθούν, συμμορφώνονται προθύμως με τας υποδείξεις των εκδοτών και της αγοράς. Αυτούς που αρνούνται, τους τρώει η μαρμάγκα.

Έτσι, η «αγορά του βιβλίου» είναι τίγκα στις ευπώλητες σαβούρες. Και η δικαιολογία του κυκλώματος είναι πάντοτε η ίδια: «Αυτά θέλει το αναγνωστικό κοινό»!

Συνήθως, οι προβεβλημένες σαβούρες είναι γεμάτες με νεοταξίτικες πιτσιλιές: ανάποδη γλώσσα, ψευτοπροοδευτισμό, αμφισβήτηση παραδοσιακών αξιών, αντινατιβισμό, και όλες τις συναφείς αμερικανιές της ακυρωτικής κουλτούρας. Α! Και ανωμαλία. Ενίοτε δε, σε άφθονη ποσότητα.

«Αυτά θέλει το κοινό»!

Μόνο που ξεχνούν να μας πουν ότι το «κοινό» έχει επί δεκαετίες εκπαιδευτεί εντέχνως να καταναλώνει υλικές, πνευματικές, και καλλιτεχνικές σαβούρες κάθε μορφής.

Και πώς αλλιώς να πράξει, όταν οι παγκοσμιοποιητές, οι νεοταξίτες, και οι λοιποί ανθέλληνες έχουν αναγάγει την σαβούρα σε σημαία της ψευδοπολιτείας τους; Πόσο εύκολο είναι να προφυλαχτεί κάποιος, ως μονάδα, από τον κατακλυσμό σκουπιδιών που τον πνίγει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα;

Ας μην γελιόμαστε, ελάχιστοι τα καταφέρνουν. Και στιγματίζονται ως ψέκες, φασίστες, ούγκανα, οπισθοδρομικοί, κ.λπ.

Για να επανέλθω στον εν λόγω συγγραφέα, αναρωτιέμαι ειλικρινά τα εξής:

Πόσο άμοιρος ευθυνών είναι ο εκδότης του, όταν εκδίδει και διαφημίζει βιβλίο στο οποίο ο Παπαθεοδώρου βάζει ένα παιδί γυμνασίου να λέει για ένα κοριτσάκι της έκτης δημοτικού:

«Καλά, μιλάμε, τι τσουλάκι ήταν αυτό; Από αυτά τα αντιπαθητικά που τα βάζουν οι γονείς τους να κουνάνε τον κώλο τους στις διαφημίσεις παιδικών. Θεέ μου, δεν έχει γονείς να τη δούνε; Ή μάλλον δε βλέπουν τι πράγμα είναι να της πούνε τίποτα; Αυτή στην Α΄ Γυμνασίου θα έχει πάρει όλη την τάξη της και αργότερα όλο το σχολείο. Έλεος δηλαδή. Την τράβηξα χωρίς να με δει μια φωτογραφία με το smartphone, ενώ έβαζε ένα παρεό τινάζοντας τα μαλλιά της και σουφρώνοντας τα χείλια, σαν να έπαιζε σε τσόντα. [...] Πάντως είναι μεγάλο τσουλάκι, φαντάζομαι του χρόνου, στην Α΄ Γυμνασίου, τι έχει να γίνει. Θα γδύνεται και θα βουτάει στην εσωτερική πισίνα του κλαμπ».

Υπό το πρόσχημα της απόδοσης της ωμής πραγματικότητας και με την δικαιολογία ότι «έτσι σκέφτονται και μιλούν σήμερα τα παιδιά, στην γλώσσα τους οφείλουμε να γράφουμε οι συγγραφείς», ο Παπαθεοδώρου γεμίζει πολλά από τα βιβλία του με τέτοια μαργαριτάρια.

Πόσο άμοιροι ευθυνών είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που τον καλούσαν κάθε τόσο να παρουσιάσει τα βιβλία του και να συνομιλήσει με τους μαθητές;

Πόσο άμοιροι ευθυνών είναι οι ομότεχνοί του που τον αναγνώριζαν μέχρι σήμερα σαν σπουδαίο συγγραφέα;

Πόσο άμοιροι ευθυνών είναι οι δημοσιοκάφροι που έγραφαν ύμνους για την λογοτεχνία του και έσπευδαν να του πάρουν συνέντευξη;

Πόσο άμοιροι ευθυνών είναι όλοι αυτοί που τον κατέκλυσαν με βραβεία;

Πόσο άμοιρο ευθυνών είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (το άντρο της ακυρωτικής νεοκουλτούρας), το οποίο διδάσκει βιβλία του Παπαθεοδώρου σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους;

Και, τέλος, πόσο άμοιρη ευθυνών είναι η ψευδοπολιτεία που τον συγκατέλεξε στους «πνευματικούς ταγούς» της;

Τώρα, που τον έπιασαν με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας, σπεύδουν όλοι να δηλώσουν έκπληκτοι, σοκαρισμένοι, και οργισμένοι!

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ!

Η ελληνική κοινωνία βουλιάζει στα βοθρολύματα με ευθύνη όλων των πολιτικών, θρησκευτικών, πνευματικών, και άλλων «ταγών», που υψώνουν περήφανα τις πολύχρωμες σημαίες της σαβούρας, με τις οποίες τους εφοδιάζουν τα αφεντικά τους.

Πιθανότατα ο Παπαθεοδώρου είναι μια δειλή μαρίδα διψασμένη για χρήμα, φήμη, και... σεξ με ανήλικα εκ του ασφαλούς (οφθαλμόλουτρα), που θυσιάζεται -αν, τελικά, θυσιαστεί- για να ξεπλυθούν πολύ μεγαλύτερα από αυτόν ψάρια του βοθροωκεανού στον οποίον όλοι κολυμπάμε.

Συνέλληνα, από αυτόν τον βοθροωκεανό ουδείς μπορεί να δραπετεύσει μόνος του. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική και συντονισμένη από έναν φορέα που έχει όλα τα απαιτούμενα υλικά και πνευματικά όπλα και εργαλεία.

Μην παραμυθιάζεσαι ότι τέτοιος φορέας δεν υπάρχει. Αρνήσου την χυδαία προπαγάνδα όσων σε θέλουν φυλακισμένο στα βοθρολύματα της ανωμαλίας.

Ο φορέας υπάρχει εδώ και χρόνια. Και δεν είναι άλλος από την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια