ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Το χταπόδι του Rockefeller άπλωσε τα πλοκάμια του στο φυσικό αέριο Ελλάδος και Κύπρου

 Το χταπόδι του Rockefeller άπλωσε τα πλοκάμια του στο φυσικό αέριο Ελλάδος και Κύπρου

Του Ιακώβου Πέτρου 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε προχθεσινές δηλώσεις του, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ανέφερε ότι σε λίγες μέρες ξεκινούν σεισμικές έρευνες για την εξόρυξη φυσικού αερίου στα δύο οικόπεδα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου και της Κρήτης από την Exxon Mobil.

 Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μητσοτάκης αναίρεσε ο ίδιος την ενεργειακή πολιτική της Πράσινης μετάβασης με τις χιλιάδες ανεμογεννήτριες που γέμισαν όλη την χώρα, την οποία διατυμπάνιζε στον Ελληνικό λαό τόσα χρόνια. Είπε τα εξής: «Η χώρα μας, ασχέτως της προσήλωσης την οποία έχει στην γρήγορη πράσινη μετάβαση, οφείλει να διερευνήσει, αν έχει αυτή την στιγμή την δυνατότητα να εξορύξει φυσικό αέριο, το οποίο θα συμβάλει όχι μόνο στην ενεργειακή ασφάλεια την δικιά μας, αλλά και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης!».

 Μα κ. Μητσοτάκη, η εξόρυξη του φυσικού αερίου πάει πακέτο και με την εξόρυξη Πετρελαίου, που δεν έχει καμία σχέση με πράσινη μετάβαση, αλλά μόνο με την μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής στην οποία γίνονται οι εξορύξεις, πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται σε αυτές, τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα μιας πολυεθνικής πετρελαϊκής εταιρίας του μεγέθους της Exxon Mobil.

  Επιπλέον θα θυμίσουμε ότι η Exxon Mobil συμμετέχει και στην εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή του Πρίνου στο Βόρειο Αιγαίο από την αρχή της δεκαετίας του 70 έως σήμερα, χωρίς να έχει ληφθεί υπόψη ποτέ καμιά πράσινη μετάβαση.

 Θα πρέπει να θυμίσουμε επίσης στον κ. Μητσοτάκη το ιστορικό της πετρελαϊκής εταιρίας Exxon Mobil, η οποία είναι μία από τις πολλές εταιρίες στις οποίες εξελίχθηκε η γιγαντιαία πετρελαϊκή εταιρία Standard Oil που ίδρυσε το 1870 ο John D. Rockefeller.

Σχετικά με τις πετρελαϊκές εταιρίες Rockefeller θα επισημάνουμε και τα εξής:

 α) Σύμφωνα με αρθρογράφο της εφημερίδας των ΗΠΑ «New York World» της εποχής του John D. Rockefeller, «η πετρελαϊκή εταιρία Standard Oil ήταν το πιο σκληρό, αναιδές, αδυσώπητο και κατακτητικό μονοπώλιο που επικράτησε ποτέ σε μια χώρα ».

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία της εποχής που παρουσιάζει την Standard Oil ως ένα μοχθηρό χταπόδι που με τα πλοκάμια του έχει σχεδόν  τα πάντα.

β) Το ότι εκτός από την Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει υπογράψει συμβόλαιο Έρευνας Υδρογονανθράκων, που αφορούν στην δανειοδότηση του Τεμαχίου 5 της Κυπριακής ΑΟΖ με την κοινοπραξία των εταιρειών Exxon Mobil (κατά 60%) και Qatar Energy (40%), είναι μία σύμπτωση και μάλλον δεν έχει σχέση με το «αδυσώπητο και κατακτητικό μονοπώλιο» των Rockefeller…

 γ) Μετά από μία σχετικά πρόσφατη, επίσημη έρευνα των εσωτερικών δράσεων της εταιρείας Exxon Mobil στις ΗΠΑ, ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η εταιρεία παραπλάνησε τους επενδυτές της σχετικά με το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής του κλίματος και των σχετικών κανονισμών. 

 Φυσικά σύμπτωση είναι το γεγονός ότι τον εισαγγελέα που έκανε αυτή την δήλωση, μετά τη δημοσιοποίηση κατηγοριών σε βάρος του, για σωματική κακοποίηση, «επιθέσεις» και απειλές τεσσάρων γυναικών με τις οποίες είχε σχέσεις στην προσωπική του ζωή, τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από την θέση του… 

  Πάντως είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι πλοκάμια της Exxon Mobil, έχουν απλωθεί σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας και της Κύπρου, χωρίς να έχουμε δει ως Έλληνες πολίτες κάποιο ενεργειακό ή οικονομικό όφελος...

  Θα θυμίσουμε επίσης ότι για τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα των διαφόρων πολυεθνικών πετρελαϊκών εταιριών έχουν γίνει ολόκληροι πόλεμοι, (Περσικός κόλπος, Λιβύη του Καντάφι, κ.α.)…     

  Ο κάθε εχέφρων νους μπορεί να αντιληφθεί ότι καμία κομματική κυβέρνηση στην χώρα μας δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους Έλληνες πολίτες καθώς έχει αποδειχθεί ότι όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνήσει, παραδώσαν τα συμφέροντα της χώρας σε ξένα προς τον Ελληνισμό Κέντρα.

  Ο πολιτικός φορέας του Έθνους μπορεί να θεσπίσει την πολιτεία δικαίου, η οποία να ρυθμίζεται από ένα αξιακό σύστημα κανόνων και αρχών και όχι από τα εκάστοτε δόλια και αντιαξιακά συμφέροντα που εξυπηρετούν οι υποτελείς των κομμάτων.

  Τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών μπορεί να τα υπηρετήσει μόνο ο φορέας του Έθνους, η «Ελλήνων Συνέλευσις», διότι έχει την δύναμη να καταστήσει την χώρα ανεξάρτητη και κυρίαρχη, σπάζοντας όλα τα δεσμά της υποτέλειας.

  Μέλημα του Φορέα είναι να προάγει την χώρα στο να έχει πλήρη αυτάρκεια σε ενέργεια και ότι άλλο χρειάζεται και να προστατεύσει με κάθε μέσο την Ελλάδα και την Ελληνικότητα, ώστε να μπορεί αυτή να στέκεται με πρόοδο, ανάπτυξη και αξιοπρέπεια στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια