ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Του Σχοινά και του Παλουκιού το Μπουλούκι στην Ελλάδα 2.0

Του Σχοινά και του Παλουκιού το Μπουλούκι στην Ελλάδα 2.0

Του Ορθαγόρα 


Ελλάδα 2.0. Στην εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Της επανάστασης των μηχανών, των αλγορίθμων, της Τεχνητής Νοημοσύνης. Της επανάστασης που διεκδικεί την ευημερία των αριθμών και όχι των ανθρώπων.

Ελλάδα 2.0. Γεμάτη άχρηστους τρώγοντες, που πρέπει να φύγουν από την μέση, με κάθε δυνατό και αδύνατο τρόπο. Για να μείνει πεδίο δόξης λαμπρό στους Εκλεκτούς, στους Αρίστους, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως όντα άλφα διαλογής, με βάση τους αριθμούς που λάμπουν στα τραπεζικά τους βιβλιάρια και τα πτυχία που αγοράστηκαν από εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής.

Ελλάδα 2.0. «Ένας θεμελιώδης οικονομικός και κοινωνικός μετασχηματισμός, που επιδρά στην οικονομική δραστηριότητα, αλλά και στις τεχνολογίες, τις συμπεριφορές και τους θεσμούς». Που στοχεύει πρωτίστως στην «κάλυψη των επενδυτικών κενών» και στην «ενίσχυση της ανάπτυξης».

Ελλάδα 2.0. «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας». Ανάκαμψης των αρίστων τρωκτικών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, σε σύμπραξη αγαθή και κερδοφόρα. Τεστ ανθεκτικότητας και προσαρμογής της πλέμπας, των παρακατιανών, στα πρόσθετα δεινά που φέρνει η αειφόρος ανάπτυξη. Κι όποιος αντέξει! Νεκροταφεία έχουμε, το παπαδαριό είναι μονίμως διαθέσιμο, οι αντικαταστάτες εισρέουν κατά ριπάς.

Ελλάδα 2.0. Παραδομένη σ' ένα μπουλούκι σαλτιμπάγκων του σχοινιού και του παλουκιού, που μοναδικό τους μέλημα έχουν την επίτευξη «των οροσήμων και των στόχων» τους οποίους θέτουν οι Ευρωπαίοι νταβατζήδες μας.

Και τους πετυχαίνουν, όπως ανακοίνωσαν με υπερηφάνεια ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε ημερίδα απολογισμού για την εφαρμογή του ελληνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Κι επειδή τους πετυχαίνουν, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (δηλαδή, οι νταβατζήδες) ανοίγει τα ιδρωμένα κι αιματοβαμμένα της ταμεία, και μας στέλνει οσονούπω τα δεδουλευμένα 3,56 δισ. ευρώ -μαζί με νέα ορόσημα (αντεθνικά μέτρα μνημονιακού χαρακτήρα) και νέους προς επίτευξη στόχους, βεβαίως βεβαίως.

Ειπώθηκαν και άλλα πολλά σε αυτήν την πανηγυρική -δηλαδή, για τα πανηγύρια- ημερίδα, από ελληνόφωνες και ξενόφωνες τσατσάδες του εκπορνευόμενου έθνους. Τσατσάδες που δεν έχουν ψυχή, αλλά αλγοριθμικούς μηχανισμούς. Τσατσάδες που διαβιούν πολυτελώς στα άνω δώματα του οίκου ανοχής (ανθεκτικότητας, εννοώ), την ίδια στιγμή που στο ξεχαρβαλωμένο ισόγειο και στο θεοσκότεινο υπόγειο λαμβάνουν χώρα μύρια όσα... σχοινοδεσίματα και παλουκώματα υποτελών του μπουλουκιού.

Ο αρχιμπουλουκτσής, αυτό το μαργαριτάρι της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής, εκτός από αντιπρόεδρος της Κομισιόν είναι και υπεύθυνος για την «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής». Κι εδώ προκύπτει ένα ιστορικό και σχεδόν φιλοσοφικό ερώτημα:

Ποιος είναι αυτός ο τρόπος ζωής;

Για να περιγράψει τον όρο, ο επίτροπος παραπέμπει στο Άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Μεγάλα λόγια και έννοιες φανταχτερές που ορίζονται κατά το δοκούν και το συμφέρον, όπως το συνηθίζουν οι συντάκτες τέτοιων κειμένων...

Καταρχάς, για ποιον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής μπορούμε να μιλάμε, όταν η μόνη σχετικά επαρκής ερμηνεία του επιθέτου «ευρωπαϊκός» έχει γεωγραφικό περιεχόμενο; Με ποια λογική ισοπεδώνουμε τους επιμέρους εθνικούς τρόπους ζωής, προκειμένου να εφεύρουμε έναν κοινό ευρωπαϊκό;

Κατά δεύτερον, πού υπάρχει σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Πού στον κόρακα έχουν καταχωνιαστεί η ελευθερία, η δημοκρατία, η ισότητα, και το κράτους δικαίου; Γιατί εμείς οι Έλληνες δεν μπορούμε να τα δούμε -πόσο μάλλον να τα βιώσουμε- όλα αυτά; Γιατί καθημερινά βλέπουμε και βιώνουμε τα ακριβώς ανάποδα;

Αν ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής, τον οποίον προωθεί ο επίτροπος, επιτάσσει να μειώνουμε την κατανάλωση χρυσοπληρωμένης ενέργειας, να κάνουμε αναγκαστική δίαιτα λόγω ακρίβειας, να δουλεύουμε για μισθούς πείνας, να πεθαίνουμε στα νοσοκομεία δι' ασήμαντον αφορμήν, να ανεχόμαστε αδιαμαρτύρητα την κάθε διεστραμμένη διαφορετικότητα, να αντικαθιστάμεθα από εισρέοντες αλλογενείς, να ξεσπιτωνόμαστε βιαίως, και να υφιστάμεθα ρατσιστικές συμπεριφορές στην ίδια μας την πατρίδα λόγω της ιθαγένειάς μας, αν επιτάσσει όλα τα παραπάνω προκειμένου να ευημερούν οι αριθμοί στα ευρωπαϊκά λογιστήρια και να αναπτύσσονται βιωσίμως οι τράπεζες, τα funds, οι εισπρακτικές, οι μεγαλοκαρχαρίες και οι σαλτιμπάγκοι του ετερόκλητου μπουλουκιού του Σχοινά -του σχοινιού, ήθελα να πω- και του παλουκιού, ε, τότε, χάρισμά σας ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής!

Εμείς θα κρατήσουμε τον δικό μας τρόπο, τον ελληνικό, έτσι όπως μας τον δίδαξαν οι πρόγονοί μας της αρχαίας εποχής, στους οποίους οι Ευρωπαίοι χρωστάνε τα πάντα -και κάποια στιγμή θα κληθούν να αποδώσουν τα χρωστούμενα.

 Επιπλέον, καθείς εξ ημών είναι Επίτροπος υπεύθυνος για την Προστασία και την Προώθηση του Ελληνικού Τρόπου Ζωής, γιατί, σε αντίθεση με τον Σχοινά ο οποίος νιώθει περήφανος που είναι Ευρωπαίος και που του δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, εμείς νιώθουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και που υπηρετούμε την Ελλάδα.

«Η ΕΕ είναι ένας φωτεινός φάρος σε έναν κόσμο που σκοτεινιάζει» δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

«Η Ελλάδα είναι ένας φωτεινός φάρος σε μιαν Ευρώπη που σκοτεινιάζει» δηλώνουμε όλοι εμείς στην ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, τον μοναδικό φορέα συνένωσης αληθινών ανθρώπων με ψυχή και όχι με αλγοριθμικούς μηχανισμούς Βρυξελλών.

Εμάς καλείστε να αντιμετωπίσετε, μαριονέτες της ΕΕ, στην ανίερη προσπάθειά σας να σβήσετε το Ολύμπιο Φως και να σκοτεινιάσετε, έτσι, ολάκερη την πλάση. Και να είστε βέβαιοι πως δεν θα σας σώσουν ούτε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ούτε οι νεκροί και μαύροι νόμοι σας, ούτε οι ακαταδίωκτοι αυτοπροσδιορισμοί σας.

Στα δικά μας χέρια η ΕΛΛΑΔΑ, χωρίς 1.0 και 2.0, θα ξαναβρεί την αίγλη που της κλέψατε και θα χαρίσει εκ νέου το αξιακό της σύστημα -τον μόνο αληθινό συνεκτικό ιστό με βάση τον οποίον μπορεί να συγκροτηθεί μια Ευρωπαϊκή Ένωση των εθνών και των ανθρώπων.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια