ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Η φιλάργυρος Εύα και τα ΚΑΤΑΡαμένα γκαζοδόλαρα στον Λαχανόκηπο των Βρυξελλών

 Η φιλάργυρος Εύα και τα ΚΑΤΑΡαμένα γκαζοδόλαρα στον Λαχανόκηπο των Βρυξελλών

 Του Ορθαγόρα

Qatar Gate στον Ναό της Διαφθοράς 

Άφωνη, λέει, η Ευρώπη -αν όχι ο κόσμος ολόκληρος- με την αποκάλυψη του μεγάλου σκανδάλου που συγκλονίζει το Ευρωκοινοβούλιο. Εγκληματική οργάνωση, σε καμβά ιταλικό με ελλαδίτικες πινελιές, εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Κατάρ με αντάλλαγμα μερικά ψωροεκατομμύρια γκαζοδόλαρα και λοιπά ποικιλόμορφα δωράκια.

Και ύψωσαν, λέει, οι αδιάφθοροι Ευρωπαίοι προύχοντες το ηθικό τους ανάστημα και χτύπησαν κατακέφαλα το μαφιόζικο τέρας που τόλμησε ν' αμαυρώσει τόσο ξεδιάντροπα την λαμπερή και άμεμπτη εικόνα της ΕΕ και της Βουλής της.

Συνεχίστε απρόσκοπτα, σανοφάγοι λαοί, την πνευματική και πολιτική σας ραστώνη. Η Ένωσή σας η Ευρωπαϊκή θα την πατάξει την διαφθορά, θα ξεβρωμίσει τ' ανάκτορά της, θ' αποκαταστήσει την λερωμένη της τιμή, και θα σας ξανακάνει περήφανους για την κοινή πορεία των ψυχών -και όχι των σαρκίων- σας προς τον άνω ευρωπαϊκό παράδεισο.

Τι κι αν η διαφθορά και το έγκλημα ρέει, από παλαιοτάτων χρόνων, στις φλέβες των γαλαζοαίματων που κυβερνούν την Ευρώπη; Τι κι αν τα λόμπι ή, για να είμαστε πολιτικώς ορθοί, οι Ομάδες Εκπροσώπησης Συμφερόντων είναι επισήμως αποδεκτά πολιτικά εργαλεία; Τι κι αν τα ευρά, τα ντόλαρς, οι λίρες, και τα γιεν συναπαρτίζουν τον μεταμοντέρνο διάκοσμο των σύγχρονων βωμών της γηραιάς ηπείρου;

Οι περίβλεπτοι Ναοί, σαν το Κοινοβούλιο, οφείλουν να δείχνουν καθαροί -ανεξάρτητα από την δυσωδία που κυριαρχεί στα άβατα ιερά όπου φυλάσσονται οι αγίες τράπεζές τους.

Απαράδεκτα, λοιπόν, τα σκάνδαλα διαφθοράς στους... Ναούς της Διαφθοράς. Όπερ σημαίνει: Ανεπίτρεπτο το ξεσκέπασμά τους. Εκτός κι αν η αποκάλυψη εξυπηρετεί σκοπούς και στόχους  ανώτερους και καθαγιασμένους.

Σε αυτήν την περίπτωση, όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται -και ενδύεται ντύμα τελετουργικό/θυσιαστικό. Μια τέτοια περίπτωση είναι και το περιβόητο Κατάρ-Gate.


Το Πρόσωπο και τα Προσωπεία της Εύας 

Στην διεθνή πολιτική σκηνή, οι δεύτεροι και τρίτοι ρόλοι (ενίοτε και οι πρώτοι) μοιράζονται με γνώμονα και διαβήτη την προσωπικότητα -το Πρόσωπο. Όσο πιο εύκολα χειρίσιμο και εκβιάσιμο (όταν χρειαστεί) το Πρόσωπο, τόσο πιο φανταχτεροί οι ρόλοι -τα Προσωπεία. Νόμος!

Επειδή δεν είμαι κουσκουσιάρης, δεν θα απαριθμήσω τα χαρακτηριστικά του Προσώπου της Εύας. Μου αρκεί η αποδεδειγμένη αγάπη της για τα μπικικίνια και την ιταλική αρρενωπότητα. Θα παραθέσω, ωστόσο, κάποια από τα πολλά πολιτικά Προσωπεία της, προκειμένου να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για την προσωπικότητά της -έχοντας πάντα κατά νου τον προαναφερθέντα Νόμο:

- Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

- Μέλος του διοικητικού συμβουλίου των Digital Leaders of Europe (Ψηφιακοί Ηγέτες της Ευρώπης), Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

- Μέλος του Global Blockchain Council (Παγκόσμιο Συμβούλιο για την τεχνολογία blockchain), Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

- Πρέσβειρα του Global Blockchain Business Council (GBBC).

- Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Science and Technology in Society Forum (Φόρουμ Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Κοινωνία).

- Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR).

- Πρόεδρος της ειδικής ομάδας για την τεχνολογία blockchain και τη συνεργατική οικονομία, του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής.

Δεν το λες και «τελευταία τρύπα του ζουρνά» το Ευάκι μας, έτσι; Χειρίσιμο, εκβιάσιμο, και ιδανικό για... τελετουργική θυσία, ναι, θα μπορούσες να το πεις.

 

Προς τι η αποκάλυψη και η θυσία; 

Καθώς το μελόδραμα είναι ακόμη εν εξελίξει, δεν μπορεί να βγει ετυμηγορία. Πλην όμως, έχουμε κάθε δικαίωμα να προβούμε σε λογικές υποθέσεις.

Η «εγκληματική οργάνωση», στην οποίαν ανήκει η Ευδοξούλα, δρούσε υπέρ των συμφερόντων του Κατάρ εδώ και πολύν καιρό. Το γνώριζαν άπαντες οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, και ουδείς ενοχλείτο. Εξ ου και η περισσή τόλμη -στα όρια του θράσους- της ευειδούς φιλαργύρου και της παρέας της.

Άλλωστε, όσοι μπορούν να δουν πίσω από την κουρτίνα, γνωρίζουν καλά πως το Κατάρ και ο εμίρης του ήταν, τουλάχιστον μέχρι πρότινος, ιδιαίτερα προσφιλείς στον Κλάους Σβαμπ, ο οποίος δίνει τον ρυθμό στην καλοκουρδισμένη ορχήστρα των Βρυξελλών. Το ζάπλουτο εμιράτο της Μέσης Ανατολής προωθούσε δυναμικά όλα σχεδόν τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (Βιώσιμη ανάπτυξη, Ψηφιακή διακυβέρνηση, Κλιματική αλλαγή, Έξυπνες πόλεις, Παγκόσμιος συντονισμός, κ.λπ.).

Μετά το ξέσπασμα του ουκρανικού και την επιτάχυνση της ευρωπαϊκής απεξάρτησης από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους, η γερμανοκρατούμενη ΕΕ πόνταρε τα ρέστα της στο φυσικό αέριο του Κατάρ -του δεύτερου μεγαλύτερου εξαγωγέα στον κόσμο. Και τότε άρχισαν τα παρατράγουδα...

Η Γερμανία ταπεινώθηκε μέχρι να καταφέρει (στα τέλη Νοεμβρίου) να κλείσει συμφωνία με το εμιράτο για την προμήθευση 2 εκατ. τόνων LNG ετησίως, από το 2026 και για 15 χρόνια. Αν και το deal κρίθηκε χρήσιμο, εντούτοις είναι κατά πολύ χειρότερο από αυτό που περίμεναν οι Γερμανοί, καθώς και άμεση δεν είναι η ροή και καλύπτει μόλις το 3% των αναγκών τους. Σημειώστε δε, ότι οι Φρίτσηδες ουδέποτε ξεχνούν την όποια ταπείνωσή τους και πάντοτε περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία για ν' ανταποδώσουν.

Επιπλέον, το Κατάρ άρχισε να βαθαίνει ακόμα περισσότερο τις άριστες σχέσεις του με την Κίνα, τον μεγάλο αντίπαλο της συνασπισμένης Δύσης, και προσπάθησε προσφάτως (στην Αστάνα) να εξομαλύνει τις σχέσεις του με την Ρωσία, οι οποίες είχαν διαταραχθεί εξαιτίας του ουκρανικού.

Τέλος, το εμιράτο είναι ισχυρός σύμμαχος και κατεξοχήν χρηματοδότης της Τουρκίας, η οποία επιτίθεται κάθε τόσο στην ΕΕ, τις ΗΠΑ, και το ΝΑΤΟ, δημιουργώντας μύρια όσα προβλήματα.

Για τους παραπάνω λόγους (και για άλλους τόσους που η παράθεσή τους δεν είναι του παρόντος άρθρου), φρονώ ότι η αποκάλυψη του Qatar Gate δεν αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά αποτελεί , μεταξύ άλλων, ένα ηχηρό μήνυμα προς το εμιράτο, προκειμένου αυτό να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν στην «σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Έτσι, η θυσία της Εύας και των Ιταλών συντρόφων της στον Λαχανόκηπο των Βρυξελλών ήταν επιβεβλημένη -και γι' αυτό αναπόφευκτη. Έπεσαν υπέρ σκοπών και στόχων ανώτερων και καθαγιασμένων.


Στα δικά μας, τώρα 

Η δράση της καλλονής από την πράσινη Πασοκοκινάλη είναι πρωτίστως προδοτική έναντι του έθνους. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Κατάρ είναι κατ' αντανάκλαση εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων. Να μην το ξεχνάτε αυτό. Να μην ξεχνάτε, επίσης, ότι με καλά λόγια για το εμιράτο εκφράστηκε και ο Σχοινάς, ενώ ο Αβραμόπουλος ήταν επίτιμο μέλος της ΜΚΟ του Ιταλού επικεφαλής της οργάνωσης, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι.

Δευτερευόντως, η συμπεριφορά της φιλαργύρου μανδάμ, η οποία εδήλωσε παλαιότερα ότι τα κρατικά επιδόματα είναι για τους τεμπέληδες και τους ανίκανους, αποτελεί επαίσχυντη πρόκληση προς τα εκατομμύρια των Ελλήνων που δυσκολεύονται να επιβιώσουν στοιχειωδώς, ελέω Ευρωπαϊκής Ένωσης και εγχωρίων ξεπουλημένων τομαριών.

Αλλά έτσι είναι, δυστυχώς. Οι αρχιτεμπέληδες και οι καλογυαλισμένοι και εύκαμπτοι φελλοί γεμίζουν σακούλες σκουπιδιών με γκαζοδόλαρα, ενώ οι (άθελά τους) επιδοματίες ψάχνουν στα σκουπίδια για βρώσιμα αποφάγια...


Φταίμε, όμως, κι εμείς! 

Το Qatar Gate είναι εφήμερο και γρήγορα θα ξεχαστεί, όπως τόσα άλλα σκάνδαλα -με ή χωρίς εισαγωγικά. Όσο για την Ευδοξία, που το όνομά της την προόριζε για δίκαιη φήμη αλλά αυτή επέλεξε να το αλλάξει σε Κακοδοξία, είτε φυλακιστεί είτε όχι, θα συνεχίσει να ζει μέσα στην χλιδή και -πού ξέρεις;- μπορεί κάποια στιγμή να επανακάμψει από άλλο πόστο για φιλάργυρους κι εύκαμπτους φελλούς.

Αυτό που τείνει να γίνει μόνιμο είναι το εθνικό μας... Αδράνεια-Gate.

Ως πότε, Συνέλληνες, θα ανεχόμαστε παθητικά τον παρά φύσιν και κατ' εξακολούθησιν βιασμό μας από όλα αυτά τα παρτάλια τρίτης διαλογής, που στρογγυλοκαθίζουν τις τροφαντές τους έδρες στα έδρανα ενός δήθεν ελληνικού Κοινοβουλίου και γεμίζουν τις σαπιοκοιλιές τους εις θάνατον -και όχι εις υγείαν- των κορόϊδων;

Ως πότε θα χαρίζουμε την ψήφο μας σε καλλίμορφες πλην κακόψυχες μανδαμίτσες τύπου Ευδοξίας και σε ελληνόφωνους πλην αλλόδοξους χαραμοφάηδες κοινωνικής υποστάθμης;

Πότε, επιτέλους, θα ανασύρουμε από τα κιτάπια της ιστορικής μας μνήμης την ηρωική φιγούρα του Πολίτη/Οπλίτη και θα ενδυθούμε την αξιακή φορεσιά του;

Τι τάχα περιμένουμε; Μήτε ντόπιοι μήτε ξενόφερτοι «σωτήρες» σουλατσάρουν ετοιμοπόλεμοι στην αγορά.

Μόνη ελπίδα, η συνένωσή μας σε μιαν ανίκητη γροθιά. Και μοναδικός συνεκτικός ιστός, η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Εμείς, έτοιμοι από καιρό, μπαίνουμε μπροστάρηδες στον ιερό αγώνα για την αποτίναξη κάθε ζυγού και την εκ νέου ανέλιξη του έθνους στα υψίπεδα της Ιστορίας.

ΕΣΥ;



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια