ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Προεκλογική εκστρατεία με τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα

Προεκλογική εκστρατεία με τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα

Του Πέτρου Ιακώβου 

Σαράντα χρόνια μετά την ηθοποιό Μελίνα Μερκούρη, τα θεατρικά επεισόδια της κομματοκρατίας με θέμα τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, συνεχίζονται!

 Αυτή την φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τελειώνει η τετραετία κυβέρνησης της χώρας και στοχεύοντας στο συναίσθημα των Ελλήνων, αποφάσισε να εντάξει το σενάριο της επιστροφής των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα στην προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του.

 Φυσικά το σενάριο αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο και λιγότερο από μία ακόμη ψεύτικη προεκλογική υπόσχεση, σαν τις χιλιάδες που έχουν πει προεκλογικά τόσοι και τόσοι κομματάνθρωποι που κοροϊδεύουν τους Έλληνες τόσα χρόνια. 

 Για να αντιληφθούμε την κοροϊδία της υπόσχεσης θα διευκρινίσουμε ότι δεν έχουν γίνει κάποιες σοβαρές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελληνικής και Βρετανικής Κυβέρνησης, αλλά το μόνο που έχει συμβεί είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έκανε δηλώσεις στην Βρετανική εφημερίδα The Guardian, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάνει κάποιες ανεπίσημες προκαταρκτικές συνομιλίες, με τον George Osborne πρώην υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, ο οποίος έχει διοριστεί επικεφαλής του Βρετανικού Μουσείου!

 Θα θυμίσουμε στους αναγνώστες μας κάποια στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα για το θέμα των κλεμμένων Ελλάνιων αριστουργημάτων που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

Το 1806 ο Thomas Bruce, 7ος κόμης του Elgin (Έλγιν), πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, λεηλάτησε με βίαιο και καταστροφικό τρόπο τον ναό της Παρθένου Αθηνάς, στην Ακρόπολη των Αθηνών, κόβοντας από αυτόν, με πριόνια και σπάζοντας με βαριοπούλες, 90 από τα σωζόμενα 189 μαρμάρινα κομμάτια και τμήματα του, δηλαδή το 48% αυτών.

Τα κομμάτια αυτά αφαιρέθηκαν από την ζωφόρο που απεικονίζει την Πομπή των Παναθήναιων, από τις τέσσερις μετόπες που απεικονίζουν την Γιγαντομαχία, την Αμαζονομαχία, τον Τρωικό Πόλεμο και την μάχη μεταξύ Κενταύρων και Λαπίθων.

Τέλος από τα δύο αετώματα που απεικονίζουν την γένεση της θεάς Αθηνάς και την θεϊκή «διαμάχη» μεταξύ της θεάς Αθηνάς με τον θεό Ποσειδώνα για την ονομασία της πόλης.

Τα κλεμμένα αυτά γλυπτά του Παρθενώνα τα πούλησε ο κόμης του Έλγιν το 1816, στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου και από τότε αυτά βρίσκονται εκεί έως σήμερα.

 Θα αναφέρουμε επίσης και κάποιες τεκμηριωμένες πληροφορίες για το Βρετανικό Μουσείο και την τουριστική αξιοποίηση των Ελλάνιων εκθεμάτων του.

 Το κτίριο του Βρετανικού Μουσείου είναι Ελλάνιας αρχιτεκτονικής, κατά τρόπο που δηλώνει ξεκάθαρα στον επισκέπτη ότι στα εκθέματα του κυριαρχεί ο πολιτισμός του Ελλάνιου Έθνους. Το κτίριο αποτελείται από 44 κολώνες Ιωνικού ρυθμού, ενώ το τμήμα της κεντρικής εισόδου φέρει στην κορυφή του αέτωμα Ελλάνιου ναού, με ελληνικές παραστάσεις, όπως μπορούμε να δούμε και στην φωτογραφία που παρουσιάζουμε στην αρχή του άρθρου.

 Το μουσείο στις αίθουσές του φέρει 8.000.000 εκθέματα Ελλάνιων αριστουργημάτων τα οποία έχουν κλαπεί από πολλές περιοχές του πλανήτη, όπως την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ιωνία, την Περσία, την Συρία, την Ιορδανία, την Παλαιστίνη, την Ωκεανία, την βόρειο και νότιο Αμερική, κ.α.

 Οι επισκέπτες του μουσείου κατά μέσο όρο ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια το χρόνο και η διάρκεια της λειτουργίας του είναι 270 έτη. Τα εισιτήρια εισόδου, με ξενάγηση σε ομάδες των 8 ατόμων, κοστίζουν περίπου 90 ευρώ την Κυριακή, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε και στην σχετική φωτογραφία που ακολουθεί

Υπολογίζεται ότι τα συνολικά έσοδα του Βρετανικού Μουσείου κατά την διάρκεια της λειτουργίας του, έχουν ξεπεράσει τα 150 δισεκατομμύρια ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα περισσότερα μουσεία της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής εκθέτουν κυρίως Ελλάνια αριστουργήματα μπορούμε να αντιληφθούμε το τεράστιο μέγεθος της Ελλάνιας κληρονομιάς των Έλλην προγόνων μας.

Έχει αποδειχθεί ότι καμία κομματική κυβέρνηση της χώρας μας δεν έχει δείξει τον απαραίτητο σεβασμό στο ένδοξο μεγαλείο των προγόνων των Ελλήνων και τα αριστουργήματα του Ελλάνιου Πολιτισμού.

Όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις που έχουν προκύψει από τα κόμματα έχουν θεωρηθεί ανυπόληπτες από την Διεθνή Κοινότητα και δεν χαίρουν κανενός σεβασμού και κύρους. Έχουν αποδειχθεί ανίκανες να κατοχυρώσουν τα πνευματικά και κληρονομικά δικαιώματα του Έθνους μας, αφού στούς δύο ολόκληρους αιώνες της ύπαρξης των, δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να επαναφέρουν στην χώρα μας τα κλεμμένα μάρμαρα του Παρθενώνα.

Είναι επιτακτική η ανάγκη και δίκαιο επιτέλους η χώρα μας να διακυβερνηθεί από μία σοβαρή και στιβαρή κυβέρνηση ενωμένων Ελλήνων, την οποία θα σέβονται οι κυβερνήσεις όλων των χωρών του πλανήτη, με τον ίδιο τρόπο που όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη μας σέβονται το μεγαλείο του Ελλάνιου Πολιτισμού των προγόνων μας.

Η χώρα έχει ανάγκη από μια ικανή κυβέρνηση, η οποία θα έχει το κύρος και την δύναμη να αποκαταστήσει την πραγματική ιστορία των Ελλήνων.

Μια κυβέρνηση που να κατορθώσει να αναγνωρίσει, μέσω του ΟΗΕ, τα πνευματικά δικαιώματα και ότι ανήκει στο Έθνος μας.

Μια κυβέρνηση που να επαναφέρει την διαχείριση των πολιτιστικών θησαυρών στα χέρια Ελλήνων που σέβονται και τιμούν την κληρονομία τους.

Μια κυβέρνηση που να μπορεί να αποκαταστήσει στο παγκόσμιο στερέωμα, τον σεβασμό στην Ελληνικότητα.

Μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να προκύψει μόνο από τον Πολιτικό Φορέα του Έθνους των Ελλήνων, τον Φορέα που ενώνει όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους, την «Ελλήνων Συνέλευσις».




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια