ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αεί τον όμοιον άγει θεός ως τον όμοιον

Αεί τον όμοιον άγει θεός ως τον όμοιον.

(Πάντα ο θεός τον όμοιο κοντά στον όμοιο φέρνει.)

—  Οδύσσεια ρ’ 218

Της Αλτιντασιώτη Καλλιόπης 


Τι είναι αυτό που μας φέρνει κοντά;

Τι είναι αυτό που μας ενώνει;

Τι είναι αυτό που μας κάνει να δούμε τον ίδιο μας τον εαυτό μέσα από έναν άλλον;

Άνθρωποι διαφορετικοί, αντίθετοι μεταξύ τους συναντιούνται μαζί όταν μια ιδέα γίνεται πράξη. Όταν ο λόγος της ιδέας συναντηθεί με τη δράση, τότε όλα γίνονται ένα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να δεις και να αντιληφθείς αυτό που είσαι. Να πας εκεί πίσω στην αρχή….εκεί όπου όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα έγινε δημιουργία.

Εκεί πέρα θα συναντηθείς με τον ίδιο τον Λόγο που με το απέραντο Φως του εμφάνισε τον στόχο και τον σκοπό μιας αθάνατης ιδέας που ρέει ως ύδωρ μέσα στο πλέγμα του Χρόνου.

Ένα πλέγμα που το υφαίνουν οι Μοίρες για να στολίσει το κόσμημα των κόσμων…

Εσένα άνθρωπε!

Διότι Ε.ΣΥ. είσαι το κόσμημα. Ε.ΣΥ. είσαι το στολίδι. Ε.ΣΥ. είσαι το διαμάντι.

Ε.ΣΥ. άνθρωπε.

Θυμήσου την ιδέα που ρέει μέσα σου. Γιατί ιδέα (από το ίδειν, αόριστος του ρήματος οράω) είναι αυτό που έχεις δει. Ωστόσο, κάποιοι θέλησαν να κόψουν το νήμα της ζωής αυτής της ιδέας για να σταματήσεις να βλέπεις και να γνωρίζεις.

Τα κατάφεραν….αλλά όχι για πολύ.

Γιατί κάποιος ένωσε και πάλι την κλωστή του τότε με την κλωστή του τώρα για ένα πάντα που θα μείνει στο άπειρο.

Δες λοιπόν αυτήν την ιδέα να ενσαρκώνεται και πάλι με τα ίδια σου τα μάτια. Δες την μέσα από τους όμοιούς σου οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τα ίδια σου τα αδέλφια και ένωσε το παρελθόν με το παρόν.

Πάρε θέση άνθρωπε και ενώσου στην αλήθεια του δικαίου και μέσα από την θέαση μιας ιδέας στο παρόν φτάσε στη θέωση της δημιουργίας σου.

Ο ίδιος ο Λόγος χάραξε αυτό που πρέπει να γίνει. Χάραξε την ωδή της ανάγκης μιας ιδέας, ένα επικό ιδεώδες που δεν είναι άλλο από το μεγάλο πρέπον. Αυτό δηλαδή που πρέπει να γίνει μεγάλο και να κοσμήσει ως διαμάντι που είναι τη δημιουργία του.

Αρκεί να ενωθεί με τους ομοίους του και μαζί να πορευτούν μέσα στο έπος (ειπείν - αόριστος του λέγω>λόγος) του ίδιου του Χρόνου.

Δες άνθρωπε την ό-μορφη δημιουργία σου. Δες την μορφή της ολότητας που αναδεικνύεται μέσα από τα σύμβολα σου τα οποία είναι εδώ για να σου θυμίζουν στο παρόν αυτό που πάντα ήσουν….

Η ίδια η αθάνατη αλήθεια του ίδιου του δικαίου.

Άπειρη τιμή και σεβασμό στον ‘Ελλην άνθρωπο Αρτέμη Σώρρα που μας ενθύμισε το δίκαιο της ύπαρξης μας μέσα από μια ιδέα που διαπερνά με το Φως της τα ιερά σύμβολα μας.

Τα γραφεία της Ελλήνων Συνέλευσις καλούν όλα τα αδέλφια μας να μεταλαμπαδεύσουμε αυτήν την ιδέα απ’άκρη σ’ακρης της γης.

“Όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται, όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει!” (Karl Jung).


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πολιτικού Φορέα του Έθνους των Ελλήνων, Ελλήνων Συνέλευσις: www.e-sy.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια