ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τεράστια η αποχή στον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

 Τεράστια η αποχή στον Β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

Του Ιακώβου Πέτρου


Χαρακτηριστικό του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών της 15ης Οκτωβρίου 2023, με ενσωμάτωση 100% των αποτελεσμάτων, ήταν η τεράστια και πρωτοφανής για τη χώρα αποχή.

Στις εκλογές των 13 Περιφερειών, οι εγγεγραμμένοι ήταν 2.815.719 και από αυτούς πήγαν να ψηφίσουν στις κάλπες μόλις οι 990.084. Δηλαδή, η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία των περιφερειακών εκλογών ήταν στο 35,16%, με την αντίστοιχη αποχή στο 64,84%!

Στις εκλογές των 332 Δήμων, οι εγγεγραμμένοι ήταν 3.665.614 και από αυτούς πήγαν να ψηφίσουν στις κάλπες μόλις οι 1.492.214. Δηλαδή, η συμμετοχή των δημοτών στη διαδικασία των δημοτικών εκλογών ήταν στο 40,71%, και η αντίστοιχη αποχή στο 59,29%!

 Η τεράστια αυτή αποχή δεν δείχνει μόνο την αδιαφορία των ψηφοφόρων και την απροθυμία τους να προσέλθουν στις κάλπες για να εκτελέσουν το καθήκον τους ως ενεργοί πολίτες, αλλά και τη διαρκώς αυξανόμενη τάση παραίτησής τους από τα κοινά. Μια παραίτηση που υποδηλώνει ότι έχουν απαυδήσει από τη διαχρονική εξαπάτησή τους από τους μηχανισμούς της στυγνής και απάνθρωπης κομματοκρατίας, η οποία έχει μετατρέψει τους περισσότερους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε φερέφωνά της.

Η πλειονότητα των τοπικών αρχόντων έχει καταδείξει ότι δεν μπορεί να εργαστεί υπέρ των συμφερόντων των πολιτών, αλλά εξαντλεί όλη τη δυναμική της στην εξυπηρέτηση τόσο των προσωπικών επιδιώξεων όσο και των συμφερόντων της κομματικής ελίτ, η οποία έχει εδραιώσει εδώ και πολλές δεκαετίες την ηγεμονία της.

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού περιμένει σιωπηρά και ανυπόμονα την εμφάνιση μιας νέας και υγιούς πολιτικής δύναμης που θα ενεργοποιήσει όλους τους πολίτες για την εγκαθίδρυση της πραγματικής Δημοκρατίας. Αυτής, δηλαδή, στην οποία η εξουσία ταυτίζεται με το κρατείν του Δήμου και οι Δημότες είναι αληθινοί πολίτες με πλήρη συμμετοχή επί «κρίσεως και αρχής».

Η νέα και υγιής πολιτική δύναμη, που χρειάζεται η χώρα, πρέπει να έχει την ισχύ, τον πλούτο και την ανδρεία για να εκτελέσει άμεσα και τάχιστα τη μεταρρύθμιση που απαιτείται, ώστε η απορρυθμισμένη και παραπαίουσα πατρίδα μας να επανακάμψει στην ορθή λειτουργία της, βρίσκοντας τα βήματά της με Λογική, με Ελευθερία, με Αρετή, με Δικαιοσύνη, με Ισότητα, με Αφθονία, με Αλήθεια, με Αισθητική, με Αρμονία, με Ευδαιμονία και Αυτογνωσία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια